De oude ArnaudSprenger.nl site bestond drie jaar, waarbij in het laatste jaar geen enkele update werd gedaan. Deels door tijdgebrek, deels doordat de site was opgebouwd uit losse flodders programmatuur en onhandig in gebruik was. In een paar vrije minuten heb ik een nieuwe site in elkaar geflanst!

Als je ooit een site wilt beginnen, kan ik absoluut WordPress aanraden. Dit CMS, ofwel content management system, ofwel “motor van je site” is supersimpel om te installeren en te gebruiken. Ook een leek kan ermee aan de slag. Het mooie is dat het ondanks dat, toch best uitgebreid is, met name door een grote hoeveelheid plugins die beschikbaar zijn. Hierdoor is een site gemaakt met WordPress heel mooi aan te kleden tot een volwaardige site met allerlei toeters en bellen.

Er zijn natuurlijk talloze andere CMS systemen, waarvan ik Joomla zeker aan kan raden, maar dit is allemaal weer een paar stappen ingewikkelder en je wordt al gauw overdonderd door de mogelijkheden.

Naast een vernieuwde versie van mijn persoonlijke site heb ik nog een paar andere sites de lucht in geslingerd, waaronder Lensdop.com, Verloopfilter.com, Zonnekap.net en Achtergrondsysteem.nl. Dit zijn site met nuttige informatie voor diverse doelgroepen, in de hoop dat de Googelende bezoeker doorklikt naar 1 van de webshops. Het zijn een soort uithangborden dus.

Zo blijft de mensch bezig…

Categorieën: Algemeen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *