Toen ik weer eens op Marktplaats aan het struinen was, kwam ik weer een Waterland 550 tegen. En ik heb al veel gezien, maar dit is wel het meest zielloze exemplaar tot nu toe.

Nadat ik ontdekte welk type boot wij eigenlijk hadden, en ik bij toeval in real life eentje tegenkwam, kijk ik regelmatig op Marktplaats of er nog Waterland 550’s te koop zijn. Puur om te zien wat andere mensen er van hebben gemaakt. Meestal weinig.

Dat deze boot in Almere ligt is al een veeg teken. Die stad heeft weinig goeds voortgebracht en deze boot is daar geen uitzondering op.

De wand tussen kajuit en kuip is er geheel uitgezaagd zodat het één geheel is. Het verbaast me dat dit überhaupt kan zonder dat de stevigheid van het dak in gevaar komt. Maar goed, dat is niet eens het ergste. De achterramen zijn – zoals vaker – afgezaagd, en er is een zonnedek in getimmerd.

Het hout wat hiervoor is gebruikt is inmiddels verweerd en alleen met heel erg veel fantasie kun je je voorstellen wat dit moest worden – een Miami Vice boot met fotomodellen, schaars gekleed liggend op het zonnedek, met een glaasje bubbels in de hand en te grote zonnebrillen op hun neus.

Van die tropische geiligheid is – als die er al ooit was – nu in elk geval niets meer over.

Alles wat de Waterland 550 uniek maakt, is eigenlijk bij deze boot af- en uitgezaagd.

750 euro is je straf, wanneer je besluit dit stuk polyester mee te nemen. En dan krijg je de trailer ook nog niet eens mee – evenals een motor.

Succes met de verkoop, Elroy.

Categorieën: Das Boot

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *