Je hebt van die dingen waar je maar geen afstand van kunt doen. Ik heb dit met zo ongeveer alles (vraag maar aan de mensen die geholpen hebben bij de verhuizing). Maar soms is iets gewoon heel cool, heb je er tijd en geld in geïnvesteerd en moet je het noodgedwongen verkopen, terwijl het nog in prima staat verkeert. Bij de Audi Coupe, die we hadden van 2008 tot 2010, gold dit alledrie.

Omdat ik in Hoogeveen ging werken en dagelijks 135 km rijd, werd dit met een 2.3 benzinemotor met 1 op 9 een beetje gortig. Na de verkoop zocht ik nog regelmatig de auto op via Marktplaats en RDW.nl, maar gisteren deed ik een schokkende ontdekking.

Toen ik het in mijn geheugen gebeitelde kenteken intikte bij RDW, kon dit nummerbord niet meer gevonden worden. Ook op Marktplaats was de auto niet meer te vinden. Dat kan dus alleen betekenen dat hij op de schroothoop is beland. Eeuwig zonde. Daarom bij deze een digitaal monument in foto’s van deze zeer coole auto.

Audi Coupé 1989, 100 Kw, 133 PK, 2300cc

Sportvelgjes, sportstuur, lederen bekleding, electrisch schuifdak, een degelijke hoeveelheid PK’s maar vooral het toffe geluid van de vijfcilinder. Een mooie auto in min of meer originele staat, met sportieve details maar nergens sjonnie.

We kochten hem in september 2008 nadat de VW Polo ermee was opgehouden. Ik had toen nog niet eens een rijbewijs, maar deze automobiel was na 27 jaar dè motivatie om onmiddellijk rijlessen te nemen.

De leren stoelen die helaas geen kuipstoelen waren, dus bij bochtenwerk gleed je een beetje heen en weer. De bijrijder had ondanks dat, wel een warme kont, want daar werkte de stoelverwarming nog wel.

Op zonnige dagen Modern Talking aan, elleboog uit het raam en cruisen met open dakkie.

Onverwoestbaar blokkie. De dynamo heeft een keer de geest gegeven – en Frouktje op een winterdag op de ringweg doen stranden – maar verder nooit iets mee gehad.

Om de auto snel te verkopen – de diesel-Opel stond al voor de deur – maakte ik dit filmpje om dit te bespoedigen. En met succes: na amper een week, kwam een jongeman uit Alphen aan den Rijn, die hem meteen kocht.

Via internet kwam ik foto’s tegen wat hij ermee gedaan had: het ding omgebouwd tot sjompekar. Eeuwig zonde, maar ja.

Sjap  velgen, sjap richtingaanwijzers, en het logo verwijderd. Sjap.

De nieuwe auto (Opel Vectra GTS diesel) bleek ook geen slechte aanschaf, maar die heeft simpelweg niet het karakter van de Audi. Hij brengt je rap en comfortabel van A naar B, maar het is geen auto die je pakt voor een lekker ritje op zondag.

Beste Audi, bedankt voor de vele veilige en toffe kilometers. Je had beter een beter lot verdiend dan te worden omgetoverd tot sjompebak. Het is misschien maar beter zo.

Categorieën: Auto's

2 reacties

Jelle · 17 december 2011 op 14:08

Jochie, hij leeft nog wel, is alleen gedeporteerd naar Oost-Europa ;)!

Peter · 2 september 2016 op 10:31

Mooie wagen hoor. Ik heb weer al jarenlang een sedanversie van de 80 b4. Simpel, sober en duurzaam.

Geef een antwoord

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.