We wonen nu alweer een paar maanden in Eastwood en we zijn hier helemaal thuis. De 20 Reasons To Move To Eastwood blijken allemaal goed uit te pakken: van verwarmde plee tot parkeren voor de deur, met een gezellig houtkachel fikkie in de woonkamer als bonus.

Geen reden om het huis in da hood in Groningen te missen. Toch waren het, ondanks de nodige tegenspoed, vijf mooie jaren met vele highlights. Vijf jaar Bataviastraat; een terugblik in foto’s.

2006 – In september kregen we het bericht dat we in aanmerking kwamen voor een huurkeet. Het betrof een huurhuis in de Bataviastraat met 4 slaapkamers, zolder en balkon.

Omdat de woning van Christelijke Woningstichting Patrimonium was, kregen we een bijbel en een stichtelijke leus boven het trapportaal cadeau: Een Prettig Huis Na’t Daaglijks Werk Maakt Naar Ziel En Lichaam Sterk (sic). “Maakt naar ziel?” Best jammer zo’n spelfout, ingebeiteld in gewapend beton.

2006 – En ook daar was hij weer: de hulptroepen namen de de traditiegetrouwe “Je Zal Wel Niets In Huis Hebben” mand mee met koffie en koekjes. Toegegeven, dat was toen ook wel een beetje zo.

2006 – Pa inspecteert de bouwput. De muren en plinten zijn al geverfd, tijd om de vloer te leggen. De rode ondergrond was een kurken vloer die de vorige bewoners ons voor teveel geld in de maag hadden gesplitst. Klein beginnersfoutje, maar het mocht de pret niet drukken.

2006 – Arnaud tijdens het verrichten van fysieke arbeid. Nou ja, even pauzeren dan. Met een glaasje cola, uit de mand met proviand.

2006 – In oktober het eerste dipje. Frouktje geopereerd aan ingegroeide nagel. Wat een routineklusje zou moeten zijn, draaide uit op een drama met veel kopjes thee en kusjes.

2006 – December. De woonkamer min of meer af. Met een robijnrode muur en dito bank met poef, om een bioscoop sfeer te creëren. De beamer+scherm hangen hier nog niet.

2006 – December. Frouktje: “ik regel een Kerstboom bij mijn oom, die heeft er een handeltje in”. Is goed. Komt ze thuis met een siamese tweelingkerstboom die bij de stam gesplitst is in twee stammen en scheef bovendien. Maar je bent wel lief hoor 😉

2007 – Februari. Het Gasfornuis-Incident. Verkocht via Marktplaats, aan iemand die eerst zou komen betalen en het ding een halfuur later zou laten afhalen door een koerier. Hij kon het adres niet vinden, die het adres niet kon vinden om te komen betalen, maar de door hem ingehuurde koerier wel.
Gevolg: op goed vertrouwen meegegeven en ik er naartoe om het geld te halen. Prima. Bleek zogenaamd de verkeerde kleur (ja godver waar plaats je dan foto’s op Marktplaats voor). Of ik hem wel weer mee kon nemen. Ja op de fiets zeker. Uiteindelijk opgelost, maar wel een wijze les geleerd.

2007 – Februari. Frouktje krijgt een dramatisch ski-ongeluk waarbij de schouder achtereenvolgens uit- en weer in de kom vliegt. Gevolg: operatie, drie schroeven erin, fysiotherapie. Geen blijde herinnering.

2007 – Februari. Het eerste huisdier! Sok is haar naam, twee jaar oud en een beetje schuw. Zo schuw, dat ze zich niet alleen onder, maar zelfs ín het meubilair verstopt. De chaos op deze foto ontstond nadat we haar maar eens gingen zoeken. Mevrouw ligt prinsheerlijk op de poef ons uit te lachen.

2007 – Maart. De crib aan de Bataviastraat was het toneel van menig feestje, zoals Arnaud’s verjaardag in maart 2007. Herre en Wim doen mee aan een potje poker en hebben hun pokerbril meegenomen.

2007 – April. Dit is iets wat niemand ooit heeft gezien. Arnaud’s knutselhoek vlak na voltooiing. Vanaf hier werd het kamertje namelijk gebruikt als rommelkamer en tot aan de drempel volgestouwd met spullen.

2007 – Mei. Een nieuwe huisgenoot! Meneer Aart komt uit Beilen uit een nest van 4 kittens.

2007 – Mei. Epische foto van Lija op de foto met Meneer Aart. Vanaf dit moment houdt Meneer Aart ruim afstand van vriendinnen van Frouktje.

2007 – Juli. De Bunker (computerhok) met Arnold, Aart en Counter-Strike. De glorietijd van CRT-monitoren: voor een kat een heerlijk warm plekje om te slapen, zo’n monitor. Huidige LCD-monitoren zijn zeer katonvriendelijk.

2007 – Augustus. De vleespet. Iets wat je gewoon eens in je leven moet doen. Een kaal dakkie. Op verjaardagsvisite zei Frouktje: Arnaud moet naar de kapper. Het duurde niet lang of de vrouw des huizes had de tondeuse in handen en de nodige tientjes werden ingelegd voor de weddenschap. Nou, voor 35 euro mocht het eraf. Dat is niet veel, maar het gezicht van mijn moeder bij de aanblik van mijn met baby-olie ingesmeerde biljartbal was onbetaalbaar. 😉

2007 – Augustus. Nog even een tweede foto van gabber Piet.

2007 – December. Gourmetten met Sinterklaas. We hebben lekker gegeten aan de Bataviastraat, dat is zeker.

2007 – December. Het jaar waarin we op 24 december een Kerstboom gingen kopen. Tip: blijf thuis. Want op 24 december zijn Kerstbomen op. Behalve kunstkerstbomen. Daar ben ik op tegen. Nou ja, liever iets dan niets. Meneer Aart wist de kunstboom wel te waarderen en bouwde er een boomhut in.

2008 – Maart. Komst van het STKP (Super Tolles Katzen Palast). Mega krabpaal voor de vriendjes.

2008 – Augustus. Komst van de beste aanschaf ooit: een afwasmachine. Wat een zegen. Iedereen moet het hebben: brood, spelen en een afwasmachine. Meneer Aart onderwerpt de machine aan een grondige inspectie.

2008 – December. Grote aanpak van de gangen. Hier zijn we bezig een emmer muursaus op de overloop te smeren met hulp van bruinebonenralph: “Jezus, die geur is zo erg, de verf kruipt terug in de emmer en trekt het deksel achter zich dicht”. Tip: vraag klushulp altijd eerst wat ze hebben gegeten.

2009 – Mei. De vernieuwde keuken in zuurstokroze, met de megakoelkast. Zeer blij mee!

2009 – Mei. Komst van Lee Towers, het derde en voorlopig laatste kattenvriendje. Lee Towers is hier 3 en komt net als Sok uit het asiel in Zuidwolde.

2009 – December. En ook Lee Towers kan zich niet gedragen als er een Kerstboom in huis is.

2010 – Januari. Sneeuw, ook een terugkerend thema aan de Bataviastraat. Ingesneeuwde auto’s met defecte dynamo’s, Frouktje die met de auto stil komt te staan op de ringweg met -10 Celcius, 10x per dag auto’s van buurtgenoten aanduwen of zelf aangeduwd worden.

2010 – Januari. Meneer Aart, Lee Towers, malle pietje en Oprah Winfrey op de achtergrond.

2011 – Januari. De webshops draaien een aantal maanden en het begint ineens heel hard te gaan. Bunker en logeerkamer komen vol met voorraden te staan.

2011 – April. Frouktje prepareert hapjes voor mijn verjaardagsfeestje. Lee Towers helpt alvast met opeten. Frouktje’s arm is getooid in een mitella wegens een mislukte operatie: de ski-blessure uit 2007 speelt weer op; de schroeven zijn uit de schouder gehaald en daarbij is een zenuw geraakt. Resultaat: voor 95% verlamde arm. Niemand weet hoe het afloopt, niet in de laatste plaats omdat ze pas over 4 weken een gesprek heeft met een neuroloog die er misschien iets zinnigs over kan zeggen. Wat volgt is een zenuwslopende maand. Letterlijk.

2011 – Augustus. Wonder boven wonder keert het gevoel terug in Frouktje´s arm. Tijd om naar de toekomst te kijken. De webshops groeien door, de ruimte wordt te krap, de katten willen graag een tuintje om in te spelen. Kortom: huizenjacht. Dit is een foto van Frouktje in het eerste huis dat we hebben bekeken; het tweede hebben we gekocht. 🙂


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *