Hier kom ik aan met de deur in huis: ik heb er volop van genoten. Van ieder klein detail, zowel de subtiele grappen, als de pipi kaka humor, de wilde party-montages, als de absurde dialogen. The Interview kon na alle ophef eigenlijk alleen nog maar tegenvallen, maar hij viel me enorm mee. Ik weet met Rogen een beetje uit welke hoek de humor komt en dat ligt mij dus wel.

The Interview wordt vrijwel uitsluitend getrakteerd op negatieve recensies door filmkijkers (amateur-recensenten). Dat komt omdat door de Sony hack-affaire de film vreselijk gehyped was en dus ook mensen de film gingen zien die normaliter nooit een film met dergelijke humor zouden gaan kijken. Als je eerdere films met Seth Rogen al niet te pruimen vond, dan moet je deze ook zeker links laten liggen. Heb je er om kunnen lachen, dan ga je een hele leuke tijd hebben met The Interview. Want de kracht van de humor zit zoals met al zijn films heel erg in de dialogen. Vrij absurd, deels geïmproviseerd en zeer aanstekelijk.

Als je bijvoorbeeld de discussies over “honeydicking” en “honeypotting” enkel als opvulling ziet tussen een scène waarbij iemand een raket in zijn aars moet verstoppen en een scène dat iemand zijn hoofd er per ongeluk wordt af geschoten, dan is dit niet jouw humor.

Helaas hebben teveel verkeerde lieden naar deze film gekeken zodat het gemiddelde cijfer op beoordelingssites als Moviemeter.nl kant noch wal raakt. De vele zeer lage stemmen van pas geregistreerde gebruikers zonder avatar onderschrijven dat. Mensen die zich hebben geregistreerd enkel en alleen om deze film te bekritiseren met posts van amper 5 woorden (waarvan vaak meer dan de helft fout gespeld), waaronder verfijnde onderbouwingen en sterke argumenten als “bagger” en “belabberd”.

Dit zijn Rogen en Franco in topvorm. Vond je hun films eerder leuk, dan vind je deze fantastisch.

4 sterren

99977

Categorieën: Filmreview

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.