Een enorm chaotische film waarvan ik me goed kan voorstellen dat mensen het niks vinden. Om maar wat te noemen: er zit eigenlijk geen verhaal in. De vier hoofdpersonen lopen een middagje door hun dorp, kloten maar wat aan en het eindigt allemaal met een enorm tuinfeest waarvan de aanleiding me totaal is ontgaan. De flauwe openingsscène deed mij het ergste vrezen, maar de scènes met het losgeslagen computer-hert is veruit het slechtste stuk in de film. Daarna wordt het allemaal veel beter.

Het leuke aan Grown Ups 2 is dat je er in recordtijd een hele serie personages wordt geïntroduceerd. Ik lees hier nu dat die zelfs in andere films van dezelfde producers zitten.

Het zijn bijna evenveel personages als in The Simpsons en die serie vult er 25 seizoenen mee. Dat wil niet zeggen dat er teveel personages in zitten. Het zijn allemaal eendimensionale karikaturen, en al die maffe lui komen op het laatst allemaal samen op het feest. Dat maakt deze film maf, idioot, karikaturaal, chaotisch maar toch ongelooflijk grappig.

De vergelijking met The Simpsons is natuurlijk helemaal makkelijk door de stoner-schoolbusdriver.

Het slaat eigenlijk nergens op dat op dat tuinfeest ieder personage uit de hele film – van rij-instructeur tot gymleraar – is uitgenodigd. Maar dat geeft allemaal niet.

Afgezien van de slechte openingsscène zitten er nog wel meer flauwe grappen in die de plank totaal misslaan. Maar gemiddeld genomen is deze film echt een samenraapsel van flauwe onzin die men overduidelijk met veel plezier, met de voeten op tafel, heeft bedacht. Er had iets meer een rode draad in gemogen want het voelt als een reeks losse sketches, maar desalniettemin vaak en hard gelachen.

3,5 sterren

91685

Categorieën: Filmreview

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.