Enkele jaren geleden vond ik tot mijn verrassing enkele boten van precies hetzelfde type als de onze. Het is een gekke gewaarwording: met ons bootje ben ik opgegroeid vanaf mijn vierde en zag het altijd als iets tamelijk ‘unieks’, maar het is natuurlijk logisch dat de werf waar het gevaarte is geproduceerd, nog meer identieke boten heeft gebouwd.

De vorige keer vond ik in eigen persoon twee stuks: eentje in Harderwijk en eentje (met afgezaagde achterramen) aan het Bergumermeer. Nu heb ik weer twee gespot, op internet.

Er zijn nu twee te koop, eentje in Drachten:

Een tweede exemplaar ligt te koop in Zaandam en die is behalve in slechte staat van onderhoud, ook nog eens op een manier gemodicifeerd zodat je hem eigenlijk niet meer als toerboot kunt gebruiken. De banken (om te bouwen tot bed) achterin zijn verwijderd.

De grote grap is dat bij bovenstaande advertentie een derde (!) identieke boot te zien is die naast de boot ligt die te koop staat.

Bovenstaande advertenties laten zien dat dit type boot over het algemeen niet echt meer in goede staat van onderhoud te vinden is. Het zijn stuk voor stuk opknappers en bij de ene is dit nog de moeite waard, andere zijn al zover verprutst dat je er beter niet meer aan kunt beginnen.

De advertenties werpen ook nieuw licht op de naam van de boot. Zo dacht ik altijd dat de boot “Family Plus” heette, maar de adverteerder in Drachten noemt hem “Waterlander” en de Zaandammer “Waterland 600”. Dat kan bijna geen toeval zijn, maar de Waterland 600 is echter wel een volledig andere boot. Het zou echter wel kunnen dat de boten gemaakt zijn bij dezelfde bouwer als de Waterland 600…

The search continues!

Categorie├źn: Das Boot

1 reactie

Alweer gespot: Das Boot « Das Boot « ArnaudSprenger.nl · 19 augustus 2019 op 18:25

[…] advertentie is getiteld “Waterland 55 Family”. Dat de boot van het merk Waterland was vermoedde ik al door enkele andere advertenties. Eerder dacht ik dat het ding “Family Plus” heette. Nu […]

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.