Mission: Impossible – Ghost Protocol doet het tamme deel 1, het irritante en vervelende deel 2 en het matig/aardige deel 3 snel vergeten. Dat komt met name door de weergaloze scènes in Dubai. Ik weet niet of het komt doordat ik net had gegeten, of dat ik het keek op een 65″ plasma… Of dat de scènes op de Burj Khalifa gewoon ijzingwekkend goed zijn. Toegegeven, ik heb zelf een beetje hoogtevrees.


Het verhaal heeft weinig om het lijf maar ik vond dat verrassend genoeg niet erg storend. Minpunt is wel, wederom, dat ook dit deel geen aansprekende badguy heeft. Ik zie de badguys altijd graag met wat meer flair, maar deze kleurloze zak aardappels vond ik maar niks. Het IMF team was dan ook meer bezig met hun eigen geklungel en verwoede pogingen hem indirect te dwarsbomen, dan een rechtstreekse face-off met de badguy. Als die dan toch komt, wordt het wel op een mooie en originele plek uitgevochten.

Daarbij valt wel op dat in actiefilms de held hordes afgetrainde henchmen altijd snel en soepel kapotslaat, maar ineens veel moeite heeft met een zestigjarige papzak, simpelweg omdat dat het de eindbaas is. Maar goed – het blijft een film.

Een kleine verrassing was de rol van Josh Holloway, die 1 van mijn favoriete personages uit Lost speelde. Helaas kwam hij niet zoveel in de film voor. Simon Pegg heeft een iets grotere rol en zorgt voor wat kwinkslagen maar is gelukkig niet continu geforceerd grappig. Zijn rol is toch nog ingetogen genoeg om niet alle aandacht op te eisen. Zijn beste stukje is in Moskou als hij – terecht – aan Hunt vraagt waarom hij dacht dat zijn domme plannetje zou werken. Dit neemt eigenlijk het hele actiefilmgenre op de hak. Paula Patton kende ik niet maar ze is nogal inwisselbaar. Jeremy Renner, wiens carrière in een enorme stroomversnelling zit, had een wat simpele rol maar maakte er het beste van.

Kijkt lekker weg, goede actie. En HEERLIJKE productplacement voor BMW (inclusief toffe elektrische conceptcar). Maar vooral dat witte exemplaar op het laatst. Volvo, eat your heart out – veiligste auto my ass. Complimenten voor de mannen uit München.

Beste deel uit de reeks tot nu toe.

3,5 sterren

Ik kijk net The Making Of… Tom Cruise deed dat stuntwerk in Dubai dus zelf! Petje af voor die man!

Jeremy Renner: “I’m more afraid of heights when I’m on the 2nd or 3rd floor, because I’m like: I can break my leg or something. But when you’re that high in the air, like a plane, I’ll be able to make some calls on the way down. Hey man I’ll be dead in a few minutes, but, what’re you doing?”

77807


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.