Voor wie mij een beetje kent, komt het niet als een verrassing dat De Bunker voor mij de belangrijkste ruimte in mijn condo is. Deze computerkamer dankt zijn naam aan het lage, claustrofobische dak, maar vooral aan de bergen fossiele hardware, met een looppad naar de deur. But no more. That shit has got to go. Tijd voor een grondige verbouwing!

Sinds de verhuizing in 2006 is aan het computerhol weinig veranderd. Bureau erin, computers erop, that’s it. Verder werd het een beetje een pakhuis voor van alles en nog wat. Maar een opgeruimd bureau is een opgeruimde geest, dus weg ermee.

Door de ontruiming komt het U-vormige bureau weer in zicht.

En ook het bureau gaat uit elkaar. Meneer Aart en Lee Towers vinden het allemaal reuze interessant.

De logeerkamer wordt even gebruikt als opslag. Geen logés voorlopig dus.

Meneer Aart helpt met het in stukken snijden van de vloerbedekking. Wel handig dat er nog een prima ondervloer onder ligt trouwens.

De vloerbedekking is weg en het houtwerk is geschuurd. Sok vindt het allemaal heel apart. Let ook op de bizarre kleurstelling van de kamer, waardoor je je afvraagt wat de vorige bewoners bezielde, maar nog meer: waarom ik het niet eerder heb aangepakt.

De wanden gewit, de balken in grond- en lakverf, net als stroken MDF die gebruikt gaan worden voor kabelgoten onder het bureau.

Partijtje laminaat van de Hornybach. 4 pakken was precies genoeg (slechts 3cm aan afval). Voor de stenen muur aan weerszijden van de kamer heb ik een donkere antracietkleur gekozen.

Spotjes erin. Hier heb ik een poosje over na moeten denken. Vereisten waren goed licht vanaf meerdere punten, en daarbij een laag stroomverbruik. Ik heb overwogen het plafond te verlagen en daar 6 LED-spots in te bouwen, maar dat was veel werk, het zou de ruimte optisch erg verkleinen en LED-spots zijn anno 2009 vreselijk duur. Zoals vaker bood IKEA de oplossing met een set 10Watt opbouw spots van 17 euro. Een kabelgoot van 30mm erlangs en de kabels zijn ook netjes weggewerkt.

De kabelgoten worden onder het bureau gehangen. Eindelijk een zinvolle toepassing van die wetboeken, want ze komen hier beter van pas dan bij mijn lang geleden geambieerde juridische carrière.

In het midden van het bureau komt een hangend kastje. Op de achtergrond zie je de hoekpoot van het bureau, die om onduidelijke redenen half zo lang is als de rest. Het ding wordt tijdelijk in de luchtgehouden door de autokrik van de overleden VW Polo.

Een ereplaatsje voor een relatiegeschenk van Seubers Projects.

Het voorlopige eindresultaat: Bunker 2.0!

Nog op de agenda:

– kastje afmaken
– Bonjour Media logo aan de muur
– rolgordijn fixen
– bunker 2.0 leeghalen tot the bare minimum en dit zo houden!


0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anti-spam controle * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.